[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]
El Tercer Sector Social manifesta el seu desacord amb la sentència del Tribunal Suprem pel procés i lamenta la judicialització de la política
- La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya rebutgen que representants de la societat civil i polítics hagin estat condemnats entre 9 i 13 anys de presó per defensar, de manera democràtica i pacífica, el dret a votar i a expressar la voluntat de la ciutadania catalana.
- Creuen que les penes de presó dictaminades són “desproporcionades i injustes”.
- Consideren que la sentència del Suprem s’allunya clarament del que reclama la majoria de la societat catalana i que contribueix a la fractura social: “Solucions polítiques a conflictes polítics. El diàleg i la negociació són l’única sortida. Ni la via judicial ni la policial ni la repressiva podran resoldre-ho, tot el contrari, per això cal una negociació política entre Catalunya i l’Estat”.
- Fan una crida a les entitats socials i a la ciutadania a mobilitzar-se cívicament, com sempre ha estat, i a participar en els diversos espais de defensa dels valors de la cohesió, els drets i les llibertats.
Barcelona, 14 d’octubre de 2019 .- La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, com a entitats representatives del Tercer Sector Social de Catalunya, manifesten el seu desacord amb la sentència dictada pel Tribunal Suprem pel procés i lamenten la judicialització que s’està fent de la política. El Tercer Sector Social considera que les penes de presó dictaminades als líders del procés, d’entre 9 i 13 anys, són “desproporcionades i injustes”.
Des de la Taula i des de La Confederació volen recordar que el Tercer Sector Social és transversal i divers amb persones amb diferents ideologies i sensibilitats, però que si hi ha un aspecte que el caracteritza i que és comú és la defensa dels drets i les llibertats. Tot això forma part de la manera de ser i fer de les entitats socials. És per aquest motiu que rebutgen que representants d’entitats de la societat civil, amb qui sovint s’han compartit lluites i reivindicacions a favor del progrés social i la defensa dels drets fonamentals, hagin estat condemnats juntament amb els i les representants polítiques per defensar, de manera pacífica i democràtica, l’exercici del dret a votar i a expressar la voluntat de la ciutadania catalana.
Ambdues institucions creuen que la sentència del Tribunal Suprem contribueix a fracturar la societat catalana i que s’allunya d’allò que el Tercer Sector Social, i la majoria de la societat catalana, ha demanat reiteradament: solucions polítiques a conflictes polítics. El diàleg i la negociació són l’única sortida. Ni la via judicial, ni la policial, ni la repressiva podran resoldre-ho, al contrari, per això cal una negociació política entre Catalunya i l’Estat.
Finalment, la Taula del Tercer Sector i La Confederació del Tercer Sector fan una crida a les entitats socials i a la ciutadania en general a mobilitzar-se cívicament, com sempre ha estat, i participar en els diversos espais que s’organitzin en la defensa dels valors de la cohesió, els drets i les llibertats.
[/column]