Respir i Lleure

Respir i lleure infants i joves

Activitats de lleure per a infants i joves fins als 21 anys, adaptades a les seves habilitats i moment vital. És una oportunitat perquè puguin interactuar amb altres infants i també per a afavorir que les famílies puguin conciliar la cura dels seus fills i filles amb discapacitat amb els seus projectes personals i professionals.

Els infants i joves amb greus transtorns en el seu desenvolupament, no poden participar d´activitats d´oci ordinaris i no disposen de recursos lúdics adequats a les seves necessitats, perqué necessiten una atenció específica i un equip de professionals especialitzats que vetllen per les seves necessitats sanitàries, educatives i psicosocials, amb un rati de 1 infant = 1 professional

ESPLAIS

Són espais de diversió per poder compartir un dissabte al mes amb els amics i amigues. Tenim dos esplais on oferim diferents activitats en funció de l’edat dels nens:

  • El GIRAJOC: Un espai lúdic per a infants menors de 8 anys i les seves famílies, en horari d’11 a 18:00 hores, on els infants poden gaudir durant el matí, de manera flexible, d’una activitat dirigida a tota la família i a la tarda, d’un espai de jocs i tallers pensats especialment per a ells i elles. 
  • L’ESPLAI: Per a infants i joves de 9 a 21 anys, que vulguin gaudir de passar el dia fent activitats adaptades a la seva edat i capacitats. L’horari és d’11 a 18h i es realitza a les instal·lacions de l’EEE Nadis.
 

Animeu-vos a participar en els nostres Esplais i de ben segur repetireu!

L'ESPLAI
EL GIRAJOC
Previous slide
Next slide

RESPIR DE CAP DE SETMANA

El Respir de cap de setmana és una activitat on els infants i joves de 0 a 21 anys poden gaudir d’un cap de setmana entre amics en un entorn natural duent a terme activitats lúdiques, tallers, passejos per la natura i jocs grupals.

Es duu a terme a una casa de colònies totalment adaptada i equipada per a donar a resposta a les necessitats dels infants i els joves.

Us apunteu a passar un cap de setmana entre amics?

Us hi esperem!

Respir cap de setmana

GRUPS DE LLEURE

Són grups estables on es vol treballar la relació entre iguals i la cohesió del grup. Per aquest motiu, són grups tancats de 10 infants, que participen un dissabte al mes en diferents activitats, pensades per a donar opcions de lleure variat, enriquidor i adequades a la seva edat. L’atenció és individualitzada amb un monitor/a per nen/a o jove.

Actualment tenim 4 grups de lleure en funcionament:

  • Els KOALES: Joves dels 15 als 21 anys, que comparteixen activitats inclusives amb altres joves de la seva edat.
  • Els POPS: Un grup d’amics de nens i nenes dels 10 als 15 anys amb pluridiscapacitat. Fan activitats plegats, aprofitant els recursos de lleure existents a la ciutat de Barcelona.
  • Els ESQUIROLS: Infants i joves dels 9 als 21 anys, amb TEA (Trastorn d’Espectre Autista). Els esquirols tenen com a punt de trobada les instal·lacions de l’Escola Bressol Girafes Blaves, on queden a la 13 h per dinar i després marxen a fer diferents activitats. Així treballem aspectes de la vida diària, com viatjar en transport públic.
  • Els PANDES: Un grup d’amics de nens i nenes dels 6 als 12 anys amb pluridiscapacitat.
Grups de lleure

ACTIVITAT TEMPS PER TU

Temps per tu és una activitat destinada a infants amb discapacitat per gaudir d’un espai lúdic ple de jocs, cançons, contes i altres activitats. 

Està pensat per a infants menors de 4 anys amb discapacitat on també poden participar els seus germans fins als 6 anys. Es realitza els dissabtes de forma quinzenal, en horari de 10 a 13’30h. 

Ens podeu trobar al districte de Gràcia, a l’escola Bressol Sant Medir i al districte de Nou Barris, a l’escola Bressol Can Dragó. És una activitat organitzada per l’Ajuntament de Barcelona amb el suport de Nexe Fundació.

Els casals es realitzen en període de vacances escolars, per Nadal, Setmana Santa i Estiu, en horari de 9 a 16 h, per tal que les famílies puguin conciliar la vida laboral i familiar, mentre els infants realitzen jocs, tallers i sortides.

Per aquelles famílies que vulgueu participar posteriorment en activitats com les vacances o els respirs de cap de setmana, els casals són una bona oportunitat perquè puguem conèixer els vostres fills i filles uns dies abans de marxar fora. 

MINICOLÒNIES i COLÒNIES

Les minicolònies i les colònies són activitats on els nens i nenes poden gaudir d’unes vacances de 3 o 5 dies, en un espai natural, fent activitats lúdiques i compartint amb altres nens/es. D’altra banda, les famílies poden disposar d’un temps de descans. L’atenció és individualitzada amb monitors especialitzats i personal sanitari.

Es realitzen en cases de colònies adaptades que ens permeti fer activitats a l’aire lliure, així com piscina, passejos, jocs en grups i diferents tallers.

blank