Visita dels representants del Departament de Salut

Avui hem tingut el plaer de rebre la senyora Meritxell Budó i als senyors Roc Badiella i Raül Serra, Secretària, Adjunt i Coordinador, respectivament, de la Secretaria d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

De la mà de la nostra infermera, la Gerent i els directors dels centres d’atenció especialitzada i d’educació especial, han pogut conèixer el dia a dia dels infants i famílies que acompanyem a Nexe Fundació.

L’abordatge de la salut, inclosa la tasca de detecció precoç i prevenció de possibles trastorns associats, és un dels eixos prioritaris en l’atenció dels nens i nenes amb pluridiscapacitat, ja que d’una altra manera, no podrien exercir el seu dret a l’educació i al lleure en igualtat d’oportunitats.

Per a aconseguir-ho, cal la complicitat i el suport de tots els agents educatius, socials i sanitaris que poden intervenir en diferents moments de la vida de l’infant i les seves famílies. És per això que continuem apostant pel treball en xarxa amb els equips de cures pal·liatives dels principals hospitals catalans, amb els d’atenció primària, amb els especialistes de referència, escoles, entitats i l’administració pública, com ara el Departament de Salut.

En aquest sentit, li hem transmès a la senyora Budó que, en línia amb la nostra missió, continuarem compartint la nostra expertesa d’aquests últims 40 anys, per tal de crear nous serveis que permetin millorar les condicions de vida dels infants amb pluridiscapacitat i les seves famílies i que, per aquest motiu, estem treballant per a esdevenir centre d’expertesa en la cronicitat i pluridiscapacitat infantil.

Esperem que aquest projecte es pugui fer realitat ben aviat, en benefici de tot un col·lectiu amb unes necessitats molt específiques, que s’han d’abordar de manera global, no tan sols per garantir els seus drets, sinó el més important, perquè puguin desenvolupar les seves capacitats, jugar i participar com la resta de nens i nenes.

Actualitat Nexe