L’èxit de la V Jornada de productes de suport de disseny obert (Baix Cost)

[column width=”1/1″ last=”true” title=”” title_type=”single” animation=”none” implicit=”true”]

Moltes gràcies a tots i a totes per l’èxit de la V Jornada de productes de suport de disseny obert el darrer dissabte, 6 de maig.

VEURE VÍDEO FOTO-RESUM

VEURE VÍDEO RESUM

La Jornada va començar de la mà de la Fundadora i Presidenta de Nexe Fundació, Cécile de Visscher. L’acompanyava a la taula, l’Emma Gómez, Directora Infermera de l’Hospital Sant Joan de Déu, a qui volem agrair la seva participació.

A la Jornada d’aquest any, hem après moltes coses, però potser la més important es que des del cor surten les millors innovacions. Prova d’això, les que van presentar les famílies i els experts protagonistes de la Taula Rodona “En primera persona”. Gràcies Sara Ayoso, per les enginyoses adaptacions fetes a casa per a millorar la qualitat de vida de la vostra filla Joan. Al Josep Muro, per aplicar lo après al darrer taller de baix cost i crear una sala multisensorial a la teva filla Marta. Als professionals, com la Imma Carretero, per implicar als estudiants en la creació d’una cadira adaptada per al Sergi, i a Vanesa Fuentes, per programar la teva pròpia App de comunicació que moltes persones podran gaudir. A tots, moltes gracies per compartir amb nosaltres les vostres creacions.
Durant la Jornada es va fer entrega dels III Premis Productes de Suport i Solucions de Baix Cost, on van comptar amb la presencia del Sr. Josep Muñoz Luque, Gerent de Benestar Social, Diputació de Barcelona.

El guardonats van ser:

  • Categoria Estudiants, premi patrocinat per Diotronic, atorgat a Jennifer Smith Poissenot per la creació d’un conmutador per la paràlisis cerebral.
  • Categoria Professionals i institucions, premi patrocinat per ESAAC, atorgat a l’Institut Marianao, per la creació d’un caminador de PVC.
  • Categoria Famílies, premi patrocinat per Discubre, atorgat a dues famílies, a Mayte Grande Ardugo per la creació d’un arnés per a caminar, i a Cristina García, Marc Sancliment i Albert Comaposada, per la creació de joguines per a nens sords.

Gràcies a aquestes creacions contribuïu a millorar la qualitat de vida dels infants amb pluridiscapacitat i les seves famílies.

Com a tancament de la Jornada, van gaudir de diferents tallers amb els que poder resoldre necessitats aprenent a crear i a adaptar productes de suport específics que al mercat no sempre estan a l’abast de tothom. Als tallers em pogut aprendre a construir aquests productes a baix cost.
I per últim, volem agrair la implicació i la participació de tots els assistents a la Jornada. Sense vosaltres no seria possible aquest esdeveniment. Comptem amb vosaltres l’any vinent.

[/column]

Actualitat Nexe