Qué es la PLURIDISCAPACIDAD

PLURIDISCAPACIDAD

Características de la pluridiscapacidad

La pluridiscapacitat és una discapacitat greu d’expressió múltiple. És a dir, la persona presenta discapacitat motriu i intel·lectual severa, una salut fràgil per la coexistència d’altres trastorns associats (principalment, de deglució, respiratoris, cardiovasculars i epilèpsia), dificultats sensorials severes (oïda, visió) i de comunicació.

El perfil dels infants és molt divers i, conseqüentment, les seves necessitats també, però en tots els casos es dona una restricció important de les seves capacitats de percepció, comunicació i autonomia, que es tradueix en una gran dependència. Sempre necessitaran de l’ajuda d’un adult per a les activitats de la vida diària.

CAUSAS de la Pluridiscapacidad

Las causas de la pluridiscapacidad pueden ser genéticas o adquiridas, pero resultan desconocidas en el 20% de los casos:

  • Causas perinatales (15-20%): Lesiones durante el parto y por gran prematuridad.
  • Causas postnatales (5%): Infecciones o accidentes graves.
  • Causas prenatales (50%): Enfermedades minoritarias.

Prevalencia de la pluridiscapacidad

El porcentaje de niños con pluridiscapacidad en España no está cuantificado con exactitud. Tomando como referencia los datos más fiables, podríamos decir que en Europa los nacimientos con pluridiscapacidad tienen una taxa de prevalencia de un 2 por 1.000.